^Vrati se na vrh stranice

 • 1 Dekorativni Radovi...
  Zahvaljujući savremenim tehnikama i bogatim izborom materijala granice vaših želja ne postoje. Vaše je samo da pustite mašti na volju, a ostalo je na nama. Radimo prema vašim sopstvenim željama ili projektu arhitekte.
 • 2 Krečenje Stana...
  Kada je u pitanju krečenje stana, kuće ili poslovnog prostora, ideje su bezbrojne jer je pred vama beskonačni prostor za poigravanjem sa mnošto različitih boja i kombinacija. Svaka prostorija u kući, stanu ili poslovnom objektu nosi posebnu energiju, što utice na raspoloženje vaših ukućana, zaposlenih ili kilijenta.
 • 3 Molerski Radovi...
  Molerski radovi su izuzetno važan segment celokupne prezentacije i izgleda prostora jer izbor boja i tehnika u mnogome definiše i upotpunjuje prostor. Moguće je naglasti određene delove sobe dok sa druge strane veštim tehnikama je moguće i pokriti i zamaskirati neke nedostatke prostorije.Tek kvalitetno urađenim molersko farbarskim radovima možete da kažete da ste završili građevinski deo izgradnje i opremanja prostora. Bilo da želite akrilne boje, poludisperzije ili disperzije, špatulate i posebne tehnike, postavljanje tapeta ili bilo kojih drugih obloga mi u SM Color Team-u možemo da vam izađemo u susret i pomognemo u realizaciji projekta.
 • 4 Fasade...
  Fаsаdni izolаcioni sistem je jedаn od nаjvаžnijih elemenаtа svаkog domа, jer štiti od kiše, vetrа, hlаdnoće, toplote i drugih uticаje okoline. Takođe izgled fasade dаje željeni estetski izgled objektu. Gubici kroz fаsаdne površine prosečne porodične kuće iznose i do 30% od ukupne toplotne energije, dok je taj procenat znatno veći u stambenim i poslovnim zgradama. Direktno, jednostruko ulaganje u postavljanje izolacije i fasade na vaš objekat veoma se brzo isplaćuje kroz uštedu na energentima već kroz nekoliko godina.
 • 5 Spušteni Plafoni...
  Jedna od osnovnih predosti koje dobijate korišćenjem gips karton ploča prilikom završnih građevisnskih radova i konačnog uređenja enterijera jeste veliki broj mogućnosti i opcija koje imate na raspolaganju u odabiru konačnog rešenja za vaš prostor. Po svojim karakteristikama gips ploče se lako obrađuju, male su mase po kvadratu i nisu statičko opterećenje za objekat a prilikom njihovog postavljanja brzo se pokriva velika površina što sve zajedno čini ove ploče idealnim za korišćenje u izradi plafonskih sistema i konstrukcija. Posebnu primenu spušteni plafoni imaju u podizanju estetike prostorije.

Trendovi boja u 2014.

Trendovi boja u 2014.Bela boja sa dodatkom pigmenata predstavlja zanimljivu osnovu pastelnim nijansama. Trendovi boja u 2014. godini najavljivaće se u smeru najomiljenijih boja u našem kulturnom okruženju u kojem preovladavaju tople boje – crvena, narandžasta, žuta i zelena boja.
Prilikom najavljivanja trendova potrebno je uzeti u obzir trenutno doživljavanje nove svesti osnovnih životnih vrednosti, kao što su briga za okolinu, zdravlje i bližnje. Tako se i boje manifestuju u duhu tih promena i zahtevaju ˝buđenje˝.

Najavljujemo povratak belih i svetlih tonova, koji gube svoje ime kao niskocenovne boje. Bela boja sa dodatkom pigmenata predstavlja zanimljivu osnovu pastelnim nijansama. Trendovi boja u 2014. godini najavljivaće se u smeru najomiljenijih boja u našem kulturnom okruženju u kojem preovladavaju tople boje – crvena, narandžasta, žuta i zelena boja.

 Boje preko svojih fizikalnih karakteristika i fizioloških efekata različito utiču na nas i naše raspoloženje, zato ih opravdano povezujemo sa specifičnim pojavama u našem životu. Najomiljenije boje u zapadnim kulturama su narandžasta, žuta, crvena i zelena. Zbog asocijacije sa vatrom, crvenu, narandžastu i žutu povezujemo kao boje vrućine, topline, požude, strasti i čežnje.

Pomorandze

Naradžasta boja predstavlja boju aktivnosti i energije.
 
Narandžasta boja je blistava i vatrena, primerena kao signal za opasnost ili upozorenje od vrućih predmeta. Pospešuje otkucaje srca bez efekta na krvni pritisak, pruža osećaj ugodnosti i veselja. Smatra se osećajnim stimulansom, smiruje i uzbuđuje, ali zna i umarati. Objektivne asocijacije povezuju se uz zalazak sunca, vatru ili voće (narandže).
Narandžasta boja komplementarna je plavoj, koja simbolizuje duhovitost, promišljenost i tišinu, zato implicira njene suprotne karakteristike.

Narandžasta boja na podu prostorija deluje motorički, na zidovima toplo, a na tavanici jako, podsticajno i blistavo.

Zuta boja sunca

Žuta boja je boja sunca.
 
Označava blizinu, površnost i niskoću, a ujedno i nametljivost, usmerenost na spoljašnost i otpornost. Žuta boja je dobro vidljiva, zato predstavlja signal za opasnost i oprez. Dobar je stimulans za naše oko i preko njega za nervni sistem na koji deluje prijatno.

Smatramo je umnim stimulansom i kao takva je intelektualna, razumna. Značajna karakteristika žute boje je njena komunikativnost. Zbog njene tradicije i danas je upotrebljavamo za bojenje poštanskih vozila i sandučića.

Žuta boja odgovara vazduhu, koji je medij komunikacije. Može da simbolizuje i naivnost. Žuta boja zajedno s crvenom i narandžastom spada među boje aktivnosti i energije, a kao boja svetlosti simbolizuje i prosvećenost. To je psihološki najveselija boja, jer kao boja sunca zauzima najveći opseg u vidnom spektru.
Zelena boja je boja biljnog sveta a ujedno i zive prirodne okoline
Zelena boja je boja biljnog sveta, a ujedno i žive prirodne okoline.

Sveža je i vlažna, ali i hladna. Na nervni sistem deluje smirujuće. Psihološki to znači nadu u novu delatnost i život. Zelena znači potpunu smirenost u kojoj su svi kontrasti u ravnoteži.

Zelena boja je zbog svoje mirnoće i pasivnosti suprotnost crvenoj, koja označava krajnji nemir i aktivnost. Iako ona objektivno asocira na zelenu vidljivu prirodu (detelina, trava, drveće, ...), njene osećajne asocijacije nisu uvek najprijatnije; više puta okrenute su u smeru potištenosti i neugodnih doživljaja. Simbolika zelene boje je raznovrsna: istina, vera, poverenje, preporod, mir

Zelena boja na podu prostorija deluje nežno, na zidovima smirujuće i na tavanici zaštitnički, negujuće.
 
Crvena boja je vruca i prodornaCrvena boja je vruća i prodorna

To je boja vitalnosti. Podstiče intelektualnu delatnost i deluje uznemiravajuće. Uzrokuje utisak glasnoće, moći i ponekad nametljivosti. To je najnasilnija boja, jer nas doslovno tera na aktivnost.

 

 

 

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin
SM Color Team  © 2014. Sva prava su zadržana.