^Vrati se na vrh stranice

 • 1 Dekorativni Radovi...
  Zahvaljujući savremenim tehnikama i bogatim izborom materijala granice vaših želja ne postoje. Vaše je samo da pustite mašti na volju, a ostalo je na nama. Radimo prema vašim sopstvenim željama ili projektu arhitekte.
 • 2 Krečenje Stana...
  Kada je u pitanju krečenje stana, kuće ili poslovnog prostora, ideje su bezbrojne jer je pred vama beskonačni prostor za poigravanjem sa mnošto različitih boja i kombinacija. Svaka prostorija u kući, stanu ili poslovnom objektu nosi posebnu energiju, što utice na raspoloženje vaših ukućana, zaposlenih ili kilijenta.
 • 3 Molerski Radovi...
  Molerski radovi su izuzetno važan segment celokupne prezentacije i izgleda prostora jer izbor boja i tehnika u mnogome definiše i upotpunjuje prostor. Moguće je naglasti određene delove sobe dok sa druge strane veštim tehnikama je moguće i pokriti i zamaskirati neke nedostatke prostorije.Tek kvalitetno urađenim molersko farbarskim radovima možete da kažete da ste završili građevinski deo izgradnje i opremanja prostora. Bilo da želite akrilne boje, poludisperzije ili disperzije, špatulate i posebne tehnike, postavljanje tapeta ili bilo kojih drugih obloga mi u SM Color Team-u možemo da vam izađemo u susret i pomognemo u realizaciji projekta.
 • 4 Fasade...
  Fаsаdni izolаcioni sistem je jedаn od nаjvаžnijih elemenаtа svаkog domа, jer štiti od kiše, vetrа, hlаdnoće, toplote i drugih uticаje okoline. Takođe izgled fasade dаje željeni estetski izgled objektu. Gubici kroz fаsаdne površine prosečne porodične kuće iznose i do 30% od ukupne toplotne energije, dok je taj procenat znatno veći u stambenim i poslovnim zgradama. Direktno, jednostruko ulaganje u postavljanje izolacije i fasade na vaš objekat veoma se brzo isplaćuje kroz uštedu na energentima već kroz nekoliko godina.
 • 5 Spušteni Plafoni...
  Jedna od osnovnih predosti koje dobijate korišćenjem gips karton ploča prilikom završnih građevisnskih radova i konačnog uređenja enterijera jeste veliki broj mogućnosti i opcija koje imate na raspolaganju u odabiru konačnog rešenja za vaš prostor. Po svojim karakteristikama gips ploče se lako obrađuju, male su mase po kvadratu i nisu statičko opterećenje za objekat a prilikom njihovog postavljanja brzo se pokriva velika površina što sve zajedno čini ove ploče idealnim za korišćenje u izradi plafonskih sistema i konstrukcija. Posebnu primenu spušteni plafoni imaju u podizanju estetike prostorije.

O bojama za krečenje

Nadahnuce u bojamaNadahnuće u bojama

Gde god da se osvrnemo, vidimo svet u bojama. Svako od nas oseća boje na svoj jedinstven način. Poznavanje psihologije ljudskog poimanja boja, međusobne skladnosti različitih nijansi, prepoznavanje modnih trendova, sve to je za SM Color Team kao izvođača radova veoma značajno.

U sadržaju "Nadahnuće u bojama" saznaćete više o važnosti pojedinih boja, njihovoj ulozi u prostoru kao i o uticaju na ljude i okolinu. Ujedno vam nudimo nekoliko praktičnih saveta za odabir pravih boja za vaš prostor.

Opširnije: O bojama za krečenje

Boje i osecaji

Boje i osecaji

Boja je nešto toliko svakidašnje da je često i ne primećujemo, pa ipak za naše raspoloženje je izuzetno važna. Što su boje jače, jači je i njihov efekat na nas.
Boje utiču na delovanje našeg uma i na naša osećanja. Potrebno je da se usredsredimo na boje koje nam donose blagotvorne efekte. Vrlo je važno da u skladu sa svojim raspoloženjem biramo i boje koje nas okružuju, pa čak i onda kada nisu takve za okolinu, one deluju na naše raspoloženje.
 
 

Opširnije: Boje i osecaji

Najomiljenije boje

Najomiljenije boje

Najomiljenije boje

Boje preko svojih fizikalnih svojstava i fizioloških efekata različito utiču na nas i naše raspoloženje, zato ih opravdano povezujemo sa specifičnim pojavama u našem životu.

Najomiljenije boje u zapadnoj kulturi su narandžasta, žuta, crvena i zelena. Zbog asocijacije sa vatrom crvenu, narandžastu i žutu razumemo kao boje vrućine, topline, požude, strasti i čežnje. Zelena boja je najprirodnija, jer je prisutna svuda oko nas.

 

 

Opširnije: Najomiljenije boje

Osnove sistema boja

Osnove sistema boja

S obzirom na širok spektar boja koje ljudsko oko može razaznati i potrebe za sporazumevanjem, kroz vekove su nastajala rešenja, koja su primerena određenom vremenu, nudila različite mogućnosti primene. Nastajali su pokušaji raspoređivanja, imenovanja i označavanja boja, odnosno takozvani sistemi boja i zbirke boja. Početak se pripisuje Aristotelu, a kasnije su se tim izazovom bavili i Leonardo da Vinci, Sigfrid Forsius, Sir Isaac Newton i drugi ugledni naučnici.
 
Najčešća podela sistema je podela na sistematsko raspoređivanje boja i na nesistematske zbirke boja.

Opširnije: Osnove sistema boja

NCS sistem boja i njegova istorija

Prirodni sistem boja

Svoje okruženje vidimo u bojama. Naš vid nam omogućava identifikovanje, razlikovanje i ocenjivanje kvaliteta posmatranih predmeta. Boja nas obaveštava i oduševljava, određuje kuda idemo i gde ćemo da sednemo; dozvoljava nam da pokažemo svoja osećanja i našu individualnost.
Za određivanje boje prvo je potrebno opisati šta zapravo vidimo.

Svako normalnog vida može da razlikuje 10 miliona nijansi, koje je praktično nemoguće razvrstati bez odgovarajućeg sistema boja. Sistem boja trebao bi biti izgrađen na osnovu teorije o ljudskom razlikovanju boja, nezavisno od jezičkih i kulturnih razlika, kako bi bio upotrebljiv u međunarodnim okvirima.

Opširnije: NCS sistem boja i njegova istorija

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedin
SM Color Team  © 2014. Sva prava su zadržana.