Krečenje stana

Krecenje stanaKada je u pitanju krečenje stanova, ideje su bezbrojne, jer se pred vama otvara beskrajni prostor za poigravanje sa bojama i njihovim kombinacijama.

Svaka prostorija u stanu nosi posebnu energiju, što i te kako utiče na raspoloženje vas i vaših ukućana. Neka boje budu prema vašem ukusu i vašoj ličnosti, ali istovremeno pokušajte da se držite i nekih pravila:

 

 

krečenje dnevne sobe – preporučljive su tople, prirodne boje: braon, bež, maslinasta, terakot, topla žuta nijansa, prljavo ružičasta, narandžasta, boja kajsije, boja senfa.

krečenje dječije sobe – neka boje budu živahne, poput vesele ružičaste, jarko narandžaste, žute, trava zelene.

krečenje spavaće sobe – dobro je odabrati smirujuće boje, kao što su hladni tonovi plave, zelene, srebrne, ljubičaste u kombinaciji sa bijelom.

krečenje dnevnog boravka – zemljani tonovi sa detaljima u jačoj boji, ili jedna od jarkih boja, u kombinaciji sa bijelom ili nekom mirnijom nijansom.

krečenje kuhinje – idealne su svijetlo žuta, bež, nježno zelena ili boja limete, boja breskve i sl.

krečenje kupatila – plava i zelena, tirkizna, ružičasta ili boja breskve, lavande

Ukoliko Vam primamljivo zvuči krečenje zidova u tamnu boju, iskombinujte da samo jedan zid bude u toj boji, a ostali u nekoj blažoj. Krečenje zidova u dvije boje donosi originalnost, dok je krečenje plafona bolje obaviti klasičnom bijelom bojom. Naravno, nijansi je jako puno i možete praviti sjajne varijante.